Na pomoč! Katere kapljice za oči?


Sabina Topolovec


03 maj 2022

Kapljice za oči so pogosto iskani medicinski pripomoček. Kdor ima z očmi težave, bo v lekarni hitro naletel na pestro izbiro. Pa so res vse kapljice za oči enako primerne?

Zakaj so kapljice za oči sploh potrebne?

Vse več je dejavnikov, ki botrujejo težavam z očmi, kot so pekoč občutek, utrujenost v očeh, pordelost, suhost in podobno. Delo za računalnikom, suhi, ogrevani in klimatizirani prostori stanje še poslabšujejo. Temu lahko dodamo še druge, kot so uporaba določenih zdravil, hormonsko pogojene težave, ki stanje še poslabšujejo, vremenske razmere in podobno. Suhe oči vsekakor niso prijetna stvar, zato jih želimo navlažiti. Ob tem seveda najprej pomislimo na – kapljice za oči!

Kako kapljice za oči delujejo?

Kapljice za oči zagotavljajo hitro olajšanje in izboljšanje udobja, saj učinkovito nadomeščajo solze. Tako oči ščitijo pred škodljivimi vplivi okolja, klimatiziranimi prostori, neugodnim učinki večurnega zrenja v ekrane, cigaretnim dimom in podobno. Kapljice za oči na  površini očesa ustvarijo zaščitni film, s tem pa pomagajo odplakovati tudi prašne delce in različne alergene. Tako posredno delujejo tudi pri spomladanskih alergijah.

Običajna sestava

Večina kapljic hitro prinese olajšanje, pomembno pa je, da pri tem očesa in organizma ne obremenimo z morebitnimi dodanimi učinkovinami, ki za telo lahko predstavljajo breme. S tem mislimo zlasti na konzervanse, ki so prisotni v številnih izdelkih na trgu. Ko jih izbiramo, pazimo tudi na to, da jih lahko uporabljamo tudi v primere uporabe kontaktnih leč. In končno – enostavnost nanašanja in čim daljši rok uporabe (posebej v primeru le občasne uporabe) so ostali ključni kriteriji, ki jih velja ravno tako upoštevati.

A.Vogel kapljice za oči združujejo vse našteto!

Voglove kapljice za oči so prijazne uporabniku, saj jih odlikujejo povsem naravne sestavine kot sta zlasti hialuronska kislina in smetlika. Se še spomnite Kekčevih prigod? Tako je, teta Pehta je prav smetliko uporabljala za zdravljenje Mojčinih oči.  Kapljice so brez konzervansov in oblikovane tako, da zagotavljajo sterilnost kar pol leta po odprtju. Tako so primerne tudi za osebe, ki se s težavami suhih oči spopadajo le občasno!

Na voljo v dveh različicah!

A.Vogel kapljice za oči so na voljo v običajni in Extra Intense različici. Slednja je posebej primerna pri osebah z močno izraženimi simptomi suhih oči, saj vsebuje dvakratno količino hialuronske kisline. Ščemenje, občutljivost na svetlobo in prekomerno solzenje zaradi suhosti (da, tudi to je simptom suhih oči!) bodo hitro preteklost, ko boste pričeli uporabljati A.Vogel kapljice za oči.

Še več, A.Vogel kapljice za oči so v obeh različicah prijazne do našega organizma, zato jih brez težav lahko uporabljajo tudi nosečnice, doječe ženske in otroci od 3. leta starosti. Seveda pa so primerne tudi za vse uporabnike kontaktnih leč.

Kako jih uporabljamo?

Zelo preprosto! 4-5- krat dnevno v oko kanemo po eno kapljico. Pri tem glavo nagnemo nekoliko nazaj, pridržimo spodnjo veko in pritisnemo na dno vsebnika, da se sproti kapljica. Brez skrbi, ne bodo se vsule! Vsebnik omogoča zelo preprosto in natančno odmerjanje!

In še ena dobra novica za konec …

Kapljice za oči A.Vogel lahko brez težav uporabljate kadarkoli, tudi na delovnem mestu, saj boste že takoj po njihovi uporabi lažje gledali v ekran, brez bojazni, da vam zameglijo vid.

V izogib težavam v prihodnje pa kljub temu priporočamo, da očem čim večkrat privoščite kratek počitek z zrenjem v daljavo. Pa pomežikniti tudi ne pozabite čim večkrat – povsem zavestno! Vašim očem bo lažje, marsikomu pa tudi tako lahko polepšate dan!

 

Besedilo: Sabina Topolovec