A.Vogel naravna zdravila

A. Vogel blog za Slovenijo

Čudežna moč njivske preslice pri vnetju mehurja

Avtor: Sabina Topolovec, 25. maja 2021, Zdravje žensk

Kaj storiti, ko začutimo prve znake vnetja mehurja? Načinov, kako si pomagati z naravo, je precej. Eden izmed zelo učinkovitih je parna kopel z njivsko preslico. Poglejmo, kako jo pripravimo.

Njivsko preslico poznamo predvsem kot čaj, ki ga uživamo pri težavah z mehurjem. Tega istega pa lahko uporabimo tudi zunanje, kot parno kopel za naš mehur.

Priprava

Pripravimo ga tako, da v krop vode vsujemo pest ali dve njivske preslice, pokrijemo in kuhamo 20 minut. Čaj nato precedimo v vedro*, ki je dovolj trdno in veliko, da lahko nanj sedemo.  Slečemo se do pasu, se usedemo na vedro, ogrnemo z večjo brisačo, da kar najmanj pare pobegne v prostor in uživamo. Tako zdravilna para neposredno vstopa na področje spolovil in sečil. Seveda je pomembno, da  čaj ni prevroč, primerna temperatura je takšna, pri kateri čutimo toploto pare, brez da bi nas ta pekla.

Izkušnje

Postopek sem preizkusila že večkrat in zanj navdušila tudi prijateljice. Če si parno kopel pripravimo dovolj zgodaj, torej ob prvih znakih vnetja, le-tega uspešno zaustavimo. Kopel izvajamo dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer in po najkasneje dveh dneh se težave opazno izboljšajo.

Ostali ukrepi

Za še boljši učinek je priporočljivo veliko piti. Z vodo splakujemo mikrobe iz organizme, s čaji (kot so denimo iz koprive, brezovih listov, njivske preslice ipd) pa vnetje tudi zdravimo. Pri vnetju mehurja je koristno uživati tudi kakovosten brusnični sok (npr. Dr. Steinberger), v lekarni pa je na voljo tudi povsem naravno zdravilo rastlinskega izvora Canephron BNO, ki učinkovito odpravlja vnetje sečil in preprečuje njegovo ponovitev.

Omenjene pristope je najbolje kombinirati. Tako bomo učinkovito zajezili nadaljnje širjenje okužbe in preprečili potrebo po uživanju antibiotikov, ki je zelo pogosta terapija pri tovrstnih težavah.

Naberite zelišča in jih posušite

Voda je vedno pri hiši. Ne pozabite je dovolj spiti vsak dan. Zelišča, kot so njivska preslica, koprive in brezovo listje lahko v naravi naberemo sami. Če so težave pogoste, ne bo nič narobe, če njivsko preslico posušimo večjih količinah, saj resnično nudi izjemno podporo in hitro prinese olajšanje pri vnetju sečil.

Joni spa

V zadnjih letih vse več žensk neguje svoje ženskost tudi tako, da svojim intimnim predelom  privošči nežno zeliščno parno kopel. Prijateljica si je pred nekaj časa kupila poseben za to namenjen stolček/škatlo* z odprtino, v katero vstavi posodo s poljubnim zeliščnim čajem, nato pa sede nanj in uživa. Morda izziv za vaše moške, da kaj takšnega izdelajo vam? Sicer pa malce pobrskajte po spletu ali kopel izvedete preprosto na zgoraj opisani način. Vsi vemo, da je bolj kot embalaža pomembna – vsebina.

Naj vam njivska preslica pomaga, da bodo težave  z mehurjem in sečili čim hitreje minile.

Preberite tudi: S tremi rastlinami nad vnetje mehurja

  • Stalna povezava
  • 724 krat ogledano

Dodajte svoj komentar.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *

Read more:
Najboljši prigrizek pri povečani prostati

Sedaj je marsikdo morda pomislil na grizljanje čipsa pred TV sprejemnikom, kajne? Nič takšnega nimamo v mislih, tudi tablice najbolj...

Close