A.Vogel naravna zdravila

A. Vogel blog za Slovenijo

Kako poskrbeti za zdravje otrok, ki se vračajo v šolske klopi?

Avtor: Sabina Topolovec, 2. septembra 2013, naravna zdravila

FamilyV teh dneh so otroci ponovno sedli v šolske klopi, mnogi z navdušenjem, marsikdo pa morda tudi s kančkom negotovosti, strahu in podobno. Poglejmo si, kaj lahko storimo starši, da bo izkušnja lepa za vso družino.

Danes se od otrok pričakuje zelo veliko. Nekateri otroci so spričo spremenjenih okoliščin primorani  zamenjati šolo, posebej pri bolj občutljivih otrocih pa lahko že prehod v višji razred predstavlja svojevrsten stres. Če se vaš otrok pri ponovnem vstopu v šolo počuti negotovo, mu lahko ponudite naravno prehransko dopolnilo iz svežega ovsa Avenaforce, ki pomaga pri nemirnosti in razdraženosti. Avenaforce je pravzaprav dobrodošla pomoč tudi marsikateri odrasli osebi, ko se znajde v stresu.  Če je otrok zelo sramežljiv in nesamozavesten, so tudi Bachove cvetne esence lahko dragocena pomoč.

Naglavne uši so v šoli zelo pogost pojav, kljub zmotnemu prepričanju, pa se te ne pojavljajo najraje na umazanih laseh. Pravzaprav je celo bolj verjetno, da se bodo prej pojavile na čistih laseh. Z njimi se najlažje spopadete tako, da otrokovo glavo redno pregledujete, v primeru, da jih odkrijete, pa si lahko pomagate z Aesculo gelom. Njegova posebnost je, da ne deluje na uši na osnovi kemičnh lastnosti, temveč jih v celoti oblije in zaduši. Aesculo gel je učinkovito naravno sredstvo v boju proti naglavnim in sramnim ušem ter gnidam, primeren tako za odrasle, kot za otroke.

Ob povratku v šolo marsikateri otrok podleže temu ali onemu bacilu, kljub temu da je bil vse poletje čil in zdrav. Njegovo naravno odpornost lahko krepite z zdravilom Echinaforce, ki vsebuje izvleček ameriškega slamnika. Echinaforce kapljice  so primerne za otroke po 6. letu starosti, medtem kot lahko zdravilo Echinaforce v obliki tablet dajete že otrokom po dopolnjenem 4. letu. Otrokom bodo še posebej všeč Echinaforce žvečljive tablete, saj te odlikuje prijetna, naravna aroma pomaranča. Otroke prav tako spodbujajte k rednemu umivanju rok.

Otrok naj vsak dan prične s kakovostnim in hranljivim zajtrkom, ki mu bo omogočil boljše delovne sposobnosti in večjo vnemo pri sprejemanju učnih vsebin. Namesto belega kruha mu ponudite polnozrnatega, kakršnega le z malo spretnosti lahko pripravite sami. Tu  je eden izmed najbolj preprostih receptov, ki se ga lahko loti že otrok sam. Poleg mu namesto sladkega kakava ali drugih sladkanih pijač ponudite zelo okusno žitno kavo s kakavom. Tudi pri ostalih živilih prednost vedno dajte neprečiščenim, nepredelanim živilom ali povedano preprosteje, bel riž nadomestite s polnozrnatim, enako bele testenine in vse izdelke iz bele moke. Na enak način z jedilnika črtajte bel sladkor, tega je nasploh najbolje nadomestiti s suhim sadjem, denimo z datlji, rozinami, s suhimi marelicami in podobno.

In ko že govorimo o tem, da lahko del skrbi za kuhinjo prevzame tudi otrok (že omenjeni recept za kruh), ali ste vedeli, da otroci z največjem veseljem gojijo kalčke? Ti so pomembni zlasti v zimskem času, ko ni na voljo sveže zelenjave. Za kaljenje zadostuje navaden kozarec od kislih kumaric, preko katerega poveznete gazo, eksperimentirate pa lahko tudi z različnimi odcejalniki za testenine. Seveda pa so v trgovinah z zdravo prehrano na voljo tudi pravi kalilniki. Ko pripravljate različne slane namaze, vanje namesto običajne prečiščene soli raje dodajajte zeliščne, kot sta, denimo, Herbamare Original ali Spicy.

Priprava zdrave hrane, najbolje v sodelovanju z otroki, je le en kamenček v nizu neskončne ljubezni, ki jo lahko poklonite otroku. Vsak otrok bo neskončno vesel vsakega poklonjenega trenutka posvečenosti, pa čeravno je to le nekaj minut na dan.

  • Stalna povezava
  • 1.617 krat ogledano

Dodajte svoj komentar.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *

Read more:
Top 5 živil za moškega po 50. letu

O tem, da je treba uživati veliko zelenjave in sadja, zdravih maščob, polnovrednih ogljikovih hidratov in kakovostnih beljakovin, čivkajo že...

Close